Underholdning

– Mmmmmelon!

TV har jeg nesten sluttet med etter at Nøtteliten kom inn i bildet. Han skaper furore og underholdning av ypperste klasse. Dertil er han så søt at hans frekkhet tilgis med et smil om munnen.

I fuglekassa piper det godt om dagen. Blåmeisen har fått unger i år igjen, og snart er de flyklare. Heldigvis henger fuglekassa på garasjeveggen, i fred for eggtyver. Nøtteliten har nemlig yppet seg i naboens fuglekasse som henger i en buske. Nabo Willy fortalte at fuglene irriterte seg så mye på Nøttelitens frekkhet. De hadde hatt et raskt møte og bestemte seg for å gå sammen i flokk – TIL ANGREP!!! De skvatet og pratet og hakket og fløy etter Nøtte, inntil han gikk i dekning her hos meg.

I mangel av fugleegg har han kost seg med brødskalker, hamburgerbrød, melon, avokado… Det er kun agurk og sitron han skyr. Etter å ha satt tennene i disse sakene ble det i grunnen med det. Men hamburgerbrødet falt skikkelig i smak. Vi satt ute på verandaen og grillet, og skjønte at vi måtte passe godt på maten, for det var noen fugler som sirklet sultne rundt her. I et forsøk på å temme ekornbestanden på gården, kastet vi litt brød i en sti mot verandaen. Vi fleipet høylytt med utsagn som «Ja, snart sitter han mellom oss og spiser grillmat», eller «I armkroken mens vi ser film». Vi lo godt av vår egen vitsing, da vi hørte en skarp lyd av krafsende negler mot blekkplate, og brå romstering under sofaen vi satt i. Etterfulgt av skremt dyr som spolet på verandaen. Først trodde vi det var katta, men neida, det var Nøtteliten! Antagelig ble han forbauset over sitt eget vågale stunt og stakk da det gikk opp for ham. Han bråstoppet ved første brødbit nede på plenen, og satte seg godt til rette. En ny brøbit ble kastet ned for å holde på hans oppmerksomhet, og han enset det knapt. Denne biten var det litt potetsalat på, og Nøtte tok den opp mellom hendene og luktet først på den. Så stakk han ut tunga og slikket av hele potetsalaten.

Jeg kastet ned en ny bit, og traff uheldigvis Nøtte midt i knollen. Han ristet så vidt på hodet, og forsatte ufortrødent videre.

Og sånn går no dagan…

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nøtteliten og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 svar til Underholdning

 1. Liten luring han Nøtte! Søt også. Hun er ganske søt hun som pusser sparkstøtting i juni også!

  • ktmcleopatra sier:

   Smilfjæs! Sparkstøttingen skal være klar til vinteren, men usikker på om jeg skal beise, male eller lakke. Følg med i blogg…, Og Nøtte har underholdt hele ettermiddagen. Med halen som paraply mot all nedbøren. Lysten på brødskalk var for stor til å sky regnet…

 2. Baronen sier:

  Ja her gjelder det å vokte nøttene sine….

 3. Ragnhild sier:

  Smiler av enda et koselig ekorn(m.m)innlegg:)
  Apropo sirklende fugler som speider etter mat; Vi var på Tusenfryd i går…herregud sier jeg, for noen frekke måker ved alle spisesteder!! De flöy ca 10 cm over hodene våre hele tida, så sveisen ble jo helt ödelagt. Vi måtte bokstavelig talt sitter lutrygga over maten, altså bruke kroppen som en paraply over maten mens man panikkspiste så fort man kunne…bare flaks at vi ikke fikk ekstra dipsaus til kyllingnuggetsene. Hat over måkene på Tysenfryd.
  Men nå tenker jeg på ekornet ditt som slikker av potetsalat og da blir jeg glad igjen;)
  Spreke damer på disse bildene, altså!!

  • ktmcleopatra sier:

   Glad du smiler igjen! (En potetsalatslikkende Nøtteliten kan jo varme selv et gammelt, rustent og hardt hjerte vil jeg tro.) De der måkene på Tusenfryd kan jeg huske fra jeg var der for TI år siden. De var innpåslitne den gang, kjaste kjaste! Ellers møtte Baronen en mer veloppdragen av arten her om dagen. Den satt høflig og ventet til den fikk noe å spise 🙂 PS! Nå må det se å bli varmt i været så vi kan bade igjen!!

   PS II! Damene på bildene skal jo synge på Kørrefestivalen, så da har jeg tatt noen bilder som forhåpentligvis skal brukes. Har noen riktig fine, men her viste jeg bare de sinnsyke versjonene.

  • ktmcleopatra sier:

   Leste den bloggen der. Hun er flink og morsom hun der Hanne! Og la merke til at din søster ikke synes det samme som oss:) Måkene her tar maten til Nøtte. Tror jeg må ut og lage litt Ninjalyder og noen kamsporthyl for å få dem vekk!!

 4. Baronen sier:

  Long time no see…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s